miąższ kokosowy

MIĄŻSZ KOKOSOWY
100% BIO

baza do przygotowania mleka, śmietany i kremu z kokosa

Miąższ kokosowy Coco Farm 100% BIO pochodzi z ekologicznych upraw Archipelagu Filipińskiego – to tam, zdaniem ekspertów, rosną najlepsze kokosy na świecie.

Powstaje w wyniku zmielenia miąższu świeżych, ekologicznych, certyfikowanych kokosów BIO. Delikatną słodycz, urzekający aromat i smak zawdzięcza wyłącznie naturalnym właściwościom orzecha kokosowego.

Miąższ kokosowy Coco Farm 100% BIO:

  • w 100% naturalny miąższ kokosowy, bez jakichkolwiek dodatków
  • 0% emulgatorów, stabilizatorów i konserwantów
  • z ekologicznych, certyfikowanych upraw Archipelagu Filipińskiego
  • produkt certyfikowany BIO

Miąższ kokosowy Coco Farm 100% BIO jest doskonały jako:

  • baza do samodzielnego przygotowania mleczka, śmietany i kremu z kokosa – mleczko, śmietanę i krem uzyskuje się, rozprowadzając miąższ w ciepłej wodzie, zgodnie z proporcjami opisanymi na opakowaniu
  • smaczny i zdrowy naturalny smakołyk – skutecznie niweluje łaknienie na słodycze oraz zmniejsza uczucie głodu
  • smarowidło do pieczywa, naleśników i ciast – po delikatnym ogrzaniu i uplastycznieniu miąższu

Miąższ kokosowy Coco Farm 100% BIO jest szczególnie polecany dla osób:

  • aktywnych ruchowo, zwiększających wydolność organizmu i budujących muskulaturę – ze względu na wysoką zawartość dobrze przyswajalnego oleju kokosowego oraz pełnowartościowego białka roślinnego
  • oczyszczających się, odchudzających oraz na dietach wysokobłonnikowych lub niskowęglowodanowych – dzięki przeważającej zawartości błonnika (50% RWS)nad węglowodanami (tylko 3,5% RWS)
  • z nietolerancją laktozy – kokos nie zawiera laktozy
  • redukujących spożycie glutenu – kokos nie zawiera glutenu
  • na dietach zdrowotnych wysokotłuszczowych – np. dieta ketogeniczna
  • na diecie paleo i jej odmianach – m.in. z powodu wysokiej zawartości białka roślinnego (12,2% RWS) oraz niskiej zawartości węglowodanów (3,5% RWS)

Zrób to sam: miąższ kokosowy Coco Farm wymieszaj z ciepłą wodą (łyżką lub blenderem), a uzyskasz:

  • mleczko kokosowe – 2,5 łyżki miąższu na 1 szklankę wody
  • śmietanę kokosową – 5 łyżek miąższu na 1 szklankę wody
  • krem kokosowy – 10 łyżek miąższu na 1 szklankę wody

Mleczko, śmietana i krem z miąższu kokosowego Coco Farm 100% BIO:

  • naturalne i ekologiczne – składają się tylko z certyfikowanego miąższu kokosowego BIO i wody, nie zawierają sztucznych dodatków: stabilizatorów, emulgatorów i konserwantów
  • wydajne – ze słoja można przygotować około 2,5 l mleczka kokosowego oraz ponad 4 l mleka roślinnego; cena tak przygotowanego mleczka jest porównywalna z ceną popularnych, przepełnionych chemią mleczek kokosowych
  • ekonomiczne – można przygotować ilość potrzebną tylko do jednej potrawy, podczas gdy większość gotowych mleczek o pojemności 400 ml nie jest wykorzystywana jednorazowo i po otwarciu rozwarstwia się i psuje
  • praktyczne – mając miąższ w domu, można przygotować mleczko kokosowe w kazdej chwili
  • łatwe i szybkie w przygotowaniu – miąższ zalewamy ciepłą wodą i mieszamy – wystarcza kilkadziesiąt sekund
  • wszechstronne – dostosowując do osobistych upodobań proporcje wody i miąższu, można poszerzać zastosowania (roślinne mleko do kawy, napoje mleczne i inne)